14.10.2013

1-kuukautissynttärit, jei!


kuvassa kristallia ja ketjuja

Eka kuukausi bloggaamista täynnä. Tadaa, on yhteenvedon aika!
  1. Julkaisukynnys on vieläkin hitusen korkea, mutta ei mitenkään valtava. En halua päästää puolivillaisia ajatuksia käsistäni. Toiset tekstit syntyvät helpommin kuin toiset, mutta editointi on iso osa tätä touhua. 
  2. Tyyliä on vaikea päättää. Kirjoittaisiko kuulaan eteerisesti, lyhyin lausein, ironisesti, kuivakkaalla huumorilla, viljelisikö puhekieltä, tekisikö listoja dialogeja arvioita kaupallisia tiedotteita. Kirjailijoista sanotaan, että he ovat löytäneet oman äänensä. Ehkä sama pätee bloggaamisessa.
  3. Onko se bloggaamista vai blogaamista? Bloggaaminen kuulostaa snadisti vanhanaikaiselta, blogaaminen kuulostaa teiniltä. Pysyttelen tuplageessä, olenhan muutenkin jo hyvää vauhtia kalkkiutumassa.
  4. Onpas hyvä, että päätin kunnianhimottomasti käyttää puhelinkuvia. Kameran latailu, sen mukana roudaaminen, kuvien siirtäminen koneenrämälle ja photoshoppaaminen olisi kaatanut tämän blogin omaan mahdottomuuteensa jo alkumetreillä. Tai sitten kuvia ei olisi.
  5. Postauksen aiheita ei kannata pakottaa. Vaikka olisi ensin viikko hiljaista, sitten eteen kuitenkin taas tipahtaa jotain, jonka ajattelee ensin päivittää Facebookiin, kunnes tajuaa että tämän ympärillehän saisi jotain enemmän. Ja pian luonnoksia on jo jonossa.
  6. Tarvitsisin uuden läppärin. Vanha rämä jumittaa ja rasittaa, kännykällä on työlästä naputella ja mobiilisovelluksessa on muutenkin varsin rajatut ominaisuudet. Ei voi edes linkittää. Tai sitten en vain osaa.
  7. Niin, linkittäisinkö vai enkö linkittäisi ja mitä linkittäisin ja mitä en. Vähän hakusessa tämäkin.
  8. Tuntuu vapauttavalta mutta vaikealtakin antaa aiheiden rönsytä. Blogissa ei ole teemaa, mutta optimoiva mieleni haluaisi pitää sisällön jotenkin suoralinjaisena. Jos nyt päättäisin kirjoittaa vain tietyn aiheen asioista, ideoita tai intoa tuskin riittäisi kovin aktiiviseen postailuun.
  9. Nälkä kasvaa syödessä. Haluan lisää lukijoita! Haluan seuraajan, tai monta! Haluan paaaaljon kommentteja! (Yhden olen jo saanut, jesh!)
  10. Minulla ei olisi aikaa tähän. Mutta kirjoittaminen ilman ulkoa asetettuja vaatimuksia tai tavoitteita on pitkästä aikaa niin mukavaa, että nipistetään sitten vaikka yöunista, tai ainakin muusta netissä roikkumisesta.
Ps. Otsikosta. Suomen kieli on niin mahtavaa kun se taipuu.

2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä, sain taas paljon ajateltavaa omaan blogiini! Pitäisiköhän munkin alkaa harrastaa kamerakuvausta niin saisi vähän persoonallisempia kuvia... Pitäydytään bloggaamisessa :)

    VastaaPoista
  2. Mietin aluksi flickriä ja ilmaisia kuvapankkikuvia, mutta jo ekan kuvan etsimisessä ja valinnassa olisi mennyt niin tautisen kauan että luovutin heti. Mulle nää puhelinkuvat on passeli tapa kuvittaa, kun paukut ei just nyt riitä enempään :)

    VastaaPoista