15.10.2013

11 tapaa käyttää heijastinta

kuvassa heijastin


Siellä on pimeää. Katulamput eivät auta, valo katoaa mustaan asfalttiin ja metsänreunaan, kaupungissakin. Heijastin pelastaa - tsekkaa jos et usko!

Tässä muutama varustautumisvinkki heijastinkauden kunniaksi:
  1. Perinteinen heijastin on hyvä tapa näkyä. Kannattaa laittaa jokaiseen takkiin ja laukkuun oma heijastin, niin se ei vahingossa unohdu juuri siihen toiseen, joka roikkuu kotona naulakossa.
  2. Tee heijastimesta muotia. Kaupoista löytyy valikoimaa vaikka kuinka, jos se kaapin perältä löytynyt mainoskillutin tympäisee. On perinteisiä kuvioita, brändättyjä juttuja ja tyylikästä designia. 
  3. Jos kolina ärsyttää, vaihda pehmeään.
  4. Tee heijastimesta asuste. Laita heijastinpinssi rintapieleen tai heijastava kangashörsylä hattuun ja hanskoihin. Muista, että heikosti heijastava kangas ei näy yhtä hyvin kuin kunnon heijastin.
  5. Voit käyttää myös heijastinteippiä. Teippiä voi vetäistä vaikka kumppareihin ja kävelysauvoihin. (Sitä saa esimerkiksi apteekista ja Clas Ohlson -tyyppisistä kaupoista.)
  6. Ja sitten on niitä käsivarren tai jalan ympärille lätkäistäviä pitkulaisia malleja.
  7. Jos olet kätevä käsistäsi, värkkää oma design kunnollisesta heijastinkankaasta. Jos tulee hieno, ompele se pysyvästi kiinni takkiin. Tee tarpeeksi iso, pieni ei näy.
  8. Jos ostat uusia ulkoiluvaatteita tai vaikka reppua, katso löytyisikö sellaisia joihin on valmiiksi ommeltu heijastavia tereitä tai nauhaa. Lenkkareissakin on jo usein heijastimet.
  9. Muista varustaa myös mukanasi kulkevat oheislisäkkeet, kuten lastenvaunut tai koira. Koiran talutushihnassakin kannattaa olla jokin heijastava kohta, niin pimeällä näkee että siinä on vielä naru välissä.
  10. Huomioliivi voi olla kätevä, jos esimerkiksi fillaroi autotiellä tai kirmaa sen koiran kanssa pellon laidalla.
  11. Korviksetkin saa heijastimena. Toimii ehkä parhaiten baarissa, tuskin pelastaa henkeä kadulla.
Hanki välillä uusia heijastimia, naarmut syövät tehoa vanhoista. Jos oma näkyvyys mietityttää, valokuvaa olemuksesi salaman kanssa pimeässä tai heilu taskulampun kanssa peilin edessä, niin näet miten näyt.

Sit vaan pihalle ja herran haltuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti